2019

 

2019-06-02...Det är en hel månads sedan jag uppdaterade sist, tiden har gått fort men jag tycker inte jag har haft så mycket att skriva om. Har varit på några utställningar, både Fredrica  i februari, som jag har glömt att skriva om, sedan Roskilde 2 dagar, en tur till Hässleholm. I Fredricia ställde jag Simon, gick sådär, men blev 2:a i klassen av 3. I Roskilde så ställde jag Hilda, hon fick Exc båda dagarna men dag 2 så fick hon även CK oxå. I Hässleholm så blev Hilda 2:a i klassen av 10 st, så det var ju roligt, tycker jag! 

Tyvärr så blir det inga valpar i år, tiden har inte riktigt varit på min sida, tråkigt men sant, men förhoppningsvis så blir det näsa löp, då skall jag prova att para Hilda igen, så hoppas jag att det blir valpar denna gången. 

Önskar alla mina valpköpare och vänner en riktigt härlig och fin sommar! 

2019-05-02...Tyvärr så blev det ingen parning denna gången, tiderna passade inte, sådant som händer, men det var nog inte meningen denna gången, har ju ändå andra planer nu till våren/sommaren. 

Vår käre goe Dennis fyller 4 år idag, så grattis fina killen på din dag, hurra hurra hurra 

2019-04-11...Idag så är det Stinas födelsedag, vår goa tös blir 3 år gammal, hurra hurra hurra!    ..

I början på veckan så började äntligen Maya att löpa, så henne kommer vi para runt påskhelgen, val av hane kommer snart, så himla spännande...

2019-01-25...Hade rätt! Var hos veterinären idag och fick gjort ultraljud på Hilda, tyvärr så är inte hon dräktig, så det är bara att vänta på nästa löp, det blir Maya då som kommer att paras till våren.

2019-01-24...Har inte hänt så mycket med våra hundar, men vi har fixat vårt badrum, slängt ut vårt badkar och köpt ett hundbadkar istället, mycket bättre och smidigare, skönt att slippa badkaret, helst oxå när man inte badar själv, haha.

HUNDBADKAR 4DOGS

Så här ser det ut...

Måste berätta detta tragiska! Smulan har gått bort, den lilla valpen som jag räddade 2016, skulle bli 2 år nu i slutet av mars, Mayas kullsyster. Fick ju mata och passa henne från starten hon föddes, det var en tuff tid. Tyvärr så gick hon bort den 16 jan, min väninna ringde mig, berättade att Smulan inte ville resa på sig, mådde inte bra, så vi körde in med henne akut. Veterinären tog prover, sedan när veterinären skulle ta ultraljud så somnade Smulan in på bordet, gick inte att få liv i henne, så tragiskt och hemskt! Så jobbigt att åka hem utan Smulan. Men Smulan hade det bra den tiden hon fick bo hos Karin, tog så bra hand om henne, kunde inta ha haft det bättre! Sov gott lilla sötnosen, vila i frid! 

Nu har vi bestämt att Karin skall få hem vår Stina på foder på prov, se så det fungerar, så Stina kommer att flytta nu på lördag, så Karin får någon att pyssla om igen. Stina kommer att må som en prinsessa där, få all uppmärksamhet, så förhoppningsvis så kommer det att gå bra!

Imorgon så skall vi göra ultraljud på Hilda, se om hon är dräktig, men jag har en känsla av att hon har gått tom nämligen, tycker det inte finns bevis på att hon är dräktig, så vi får se imorgon om jag har rätt eller fel, hoppas att jag har fel så klart...

2018

2018-12-31...Lite sammanfattning om vad som har hänt 2018. Har haft många roliga utställningar, har gått både si och sådär, men det roligaste var nog när jag vann med Hilda i Ballerup och blev Köpenhamnsvinnare, det var verkligen en härlig dag! Sedan så har man ju haft en kull jättefina och goa valpar, som har kommit till toppenfina hem, så glad för det. Nu ser man fram emot nästa år, se vad som händer, hoppas på en kull valpar nu i februari, sedan så får man ju se vad det nya året har att erbjuda. 

Önskar alla valpköpare och vänner ett riktigt trevligt Gott Slut & Ett Gott Nytt (Hund) År 2019...

2018-12-28...Nu har den sista valpen oxå flyttat idag, så nu är det valpfritt här ett tag, lite skönt, haha! Men man saknar nu så klart dom små, har ju varit duktiga och roliga valpar faktiskt! 

Parade Hilda julhelgen, så man får se nu om hon blir dräktig, tiden får utvisa, annars så blir det ju småttingar här igen vecka 8, så vi får hålla tummarna...

2018-11-13...Igår så var jag iväg hos veterinären med valparna, allt gick bra, alla var UA, så det var verkligen jätteskönt! Så den första skall flytta imorgon och sedan 3 st på söndag och den sista tikvalpen åker iväg den 28 dec, så henne får vi mysa med lite längre...

2018-12-11...Igår så blev valparna 8 veckor gamla, så Giovanna var här sent igårkväll och hjälpte mig att ta nya foton på dom, tack så hjärtligt för hjälpen. Alla valparna är sålda. 

Hilda har äntligen börjat löpa, så till blir parning lagom till jul, har valt en blueroan hane, så får vi se hur det går. Har tyvärr ingen möjlighet att köra långt, men det var ju förberedd på faktiskt sedan innan. Jobbar hela den helgen det blir parning samt att jag jobbar nästan hela julhelgen oxå, så tiden räcker inte till, men detta kan bli spännande och intressant kombination...

2018-12-07...I söndags så var jag och Simon på en inoff utställning i Klippan, han blev 2:a med HP, men tävlade ju mot en hane som var 2,5 år gammal, så Simon var ju inte så utvecklad som den hanen, men jag tog den som en träning, och Simon var faktiskt duktig den dagen, hoppas det håller nu i längden  .

I onsdag så hade jag finbesök, Jens, Katarina, Eva-Marie och Giovanna. Tack för dom fina blommorna och vinflaskan, blev så glad! Blev middag och valptitt, fick bra beröm för valparna, så roligt! Valparna blir 8 veckor på måndag den 10 dec, men jag kommer inte åka med dom till veterinären förrän onsdagen den 12 dec, har kursdagar månd och tisd, så tiden räcker inte till..

Igår så åkte jag med Simon och Maya till Vellinge, Örensunds vet klinik och ögonlyste. Maya är UA på ögonen, men Simon hade ett pyttelitet Näthinneveck, som jag tror försvinner, för så gjorde det på Zitha nämligen! Men enligt veterinären så är det inget hinder för avel, för det skall ju stå på hunddata, handlar ju om statistik, så klart! 

2018-11-26...Valparna blir 6 veckor idag, så nu i eftermiddags så har Giovanna varit här och hjälpt mig att fota valparna, blev ju då lite träning att stå på bordet, dom var duktiga tycker jag! Tack snälla Giovanna för hjälpen, det gjorde vi bra...

2018-11-16...Idag så har jag varit på valptitt/mys hos Laila och tittat på Dennis och Lunas valpar, verkligen jättefina allihopa. Dom stod så jättefint direkt nästan när jag ställde upp dom, himla goa och keliga oxå, himla mysiga valpar. Luna har gjort ett jättebra jobb, och Laila oxå så klart, stolt och glad farmor till dessa underbart goa valpar  ...

2018-11-08...Valparna har hunnit bli 3 veckor gamla i måndags, så idag så togs det nya foton på valparna, men det blev bara huvudbilder, lite för små att ställa upp dom. Giovanna var här och hjälpte mig samt att vi även har döpt vad dom skall heta i stamtavlan, men namnen kommer ut sedan...Tack Giovanna för all hjälp, guld värt! 

2018-11-04...Hoppade över Växjö i år och satsade på Herning i Danmark istället denna gången, har haft en toppendag, alltid roligt att träffa nya trevliga människor. Ställde bara Hilda, hon blev 2:a med CK, men tyvärr inte placering i BT, men jag är glad, Hilda skötte sig exemplariskt! Nu tar vi nya tag, blir en inoff för Simon i början på December, den tar vi som träning, det behöver vår lille buspåg...

2018-11-02...Röntgade Simon i onsdags på förmiddagen, imorse 7.15 kunde jag inte låta bli att gå in på hunddata och kolla, jodå, Simons resultat hade kommit in, vilken lycka, han är röntgad med A höfter, så himla lättad och glad jag blev! Nu får vi fira lite ikväll, tycker jag...

2018-10-28...Inte klokt vad tiden går, idag fyller vår goe busunge 1 år samt att det även är Simondagen idag, hurra hurra hurra för goe kille på hans dag! 

Imorgon så blir valparna 2 veckor gamla, och nu har jag sett att dom har börjat öppna ögonen, så det blir nya foton snart igen...

2018-10-22...Idag så blir valparna 1 vecka gamla, dom växer och äter och Stina sköter om sina små jättebra, så glad!

2018-10-15...Idag på förmiddagen så satte Stina igång och valpa, tog inte mer än några timmar så hade hon fått ut alla 5 st, det gick smidigt, men valparna var väldigt medtagna när dom kom ut, men jag masserade som sjutton, så dom piggnade verkligen till, så skönt! Den som kom ut sist är tyvärr lite liten, men hon verkar vara pigg ändå, äter, så nu får man ju se hur det går för dom här små liven, man får hoppas på det bästa!

2018-10-14...Fått nya foton igen på Luna och Dennis valpar, så fina allihopa, ser verkligen fram emot att åka och titta på dom, men man får ha tålamod, får i alla fall vänta tills dom är 6-7 veckor gamla. 

Stina är på dygn 60, så det är snart dax här med! Tycker hon äter lite dåligt, får truga i henne maten, så jag ger henne lite extra sidan om, det gillar hon ju så klart, men valpfodret är inte så populärt just nu,  fast hon behöver det, men bara hon äter något så får man ju va glad! Allt är i alla fall färdigt till valpningen, så hon kan få sätta igång när hon vill! Har ordnat med ledighet hela veckan, har jobbat extra och gjort turbyte, man får försöka få ihop det så gott det går när man inte har fler semesterdagar att ta ut! Men det löste sig, som tur är...

2018-10-06...Igår så födde Luna 9 valpar, men 1 gick bort tyvärr, sådant som kan hända, tråkigt! Men 8 st lever och mår bra, så får vi hålla tummarna att dom kommer klara sig bra. Har gjort en egen sida till Lunas valpar, lite roligt eftersom vår Dennis är pappa till valparna, så han är stolt över sina barn nu. 

2018-10-04...Har fått svar på dom testerna jag gjorde på Hilda i september. Hilda är prcd PRA testad fri A och FN testad fri A, så det är himla roligt! 

Stina är på dygn 50 idag, så det dröjer inte så värst länge tills valparna kommer, längtar som tusan, skall bli så roligt! Till helgen så blir det till att möblera om lite i sovrummet så allt blir färdigt tills det är dax...

2018-09-23...Denna helgen har verkligen varit en fantasisk helg, får man ju säga! Först så var det utställning i Eslöv igår, gick ju sådär som vanligt med Simon, men han fick ju Excellent och en 2:a placering i alla fall. 

Idag så bar det av till Ballerup i Danmark, blev en himla lyckad dag! Simon fick Excellent igen och en 2:a placering, så glad att han får Excellent, min buspåg, slyngelåldern kallar jag det för, haha!

Desto bättre gick det för Hilda, vilken lycka, hon vann sin klass med CK, sedan vann hon Bästa tik klassen och fick CERT och CACIB samt att hon blev Köpenhamnsvinnare 2018, så himla roligt! Tack för alla gratulationer både vid ringen och på Facebook, försöker landa nu   

Vill säga tack till Maria och Jennifer för dessa mycket trevliga och härliga dagarna, himla roligt! Kram till er båda  Hoppas vi kan göra om det snart igen...

Hilda_Rosetter_Ballerup_2018

2018-09-18...Idag så har jag varit och gjort ultraljud på Stina, hon väntar ca 5 valpar, veterinären trodde att det låg några till under revbenen, så det skall spännande och se hur många som kommer ut  ...

2018-09-09...Idag så bar det av till Anklam, ligger utanför Sjöbo på en inoff utställning. Har varit en härlig och solig dag och trevligt sällskap, kunde inte bli bättre, tack Giovanna och Lisbeth för en toppenfin dag! Simon blev BIM idag med jättefin kritik. 

Simon10m_sjöbo2018

2018-09-02...Nu har man äntligen kommit hem från en härlig och trevlig helg på Böda Sand, Öland! Tack till Maria för en toppenhelg, jätteroligt! 

Resultat: Simon fick även Excellent denna gången, men inte någon placering, var lite si och så sådär i ringen denna gången, men fick ändå jättefin kritik. Hilda fick Excellent och blev placerad 3:a med CK i Öppen klassen men blev inte placarad i bästa tik. Men jag är glad att hon fick CK och placering för det var en  stor klass, så jag är nöjd och glad!

Tack alla fina vänner för en trevlig dag vid ringen, så roligt att träffa er alla! 

2018-08-16...Nu har ju vår Stina blivit parad med Croque Monsieur "Mackan" det blev 2 jättebra parningar, så nu hoppas jag att det blir valpar i mitten av oktober, så himla spännande, håll tummarna! Bilder kommer så småningom...

2018-08-12...Idag så var det utställning i Ronneby, fick Excellent på både Simon och Hilda, fick jättefin kritik på båda två. Har haft en toppentrevlig dag vid ringen, tack alla...

2018-08-05...Märkte sent igårkväll att Stina har börjat löpa, så det blir parning  runt den 16-19 aug. Kom inte så mycket, så jag hoppas jag inte har missat någon dag, men jag kan inte tänka mig det, fall i fall så skriver jag mellan dessa datumen, så får man ju se när det blir. Nu får vi hålla tummarna...

2018-07-28...Idag så blir vår goe Simon 9 mån, så nu kommer det bli juniorklassen för honom, skall bli spännande och roligt...

2018-07-07...Har tillbringat 2 dagar på utställning i Tvååker fredag och lördag. Men vi körde fram och tillbax, så vi sov inte över. Har haft en jättetrevlig helg, tack till alla och tack även till Karin Laursen och hennes fina Bishon Frisé som åkte med mig fram och tillbax, väldigt trevligt! Stort grattis till BT 2 och Reserv-Certet...

Hildas resultat var inte så lysande denna helgen, fick Very Good båda dagarna, men det lyste upp med att Simon blev BIR båda dagarna istället, fick en himla fin kritik i fredags, den bästa, så jag ärjättenöjd! Synd bara att han beter sig löjligt i ringen, men det blir upp till kamp nu, skall han in i juniorklassen så får han verkligen skärpa sig! Men när jag tränar honom utanför ringen så kan han springa så fint, men så fort man kommer in i ringen så skall han trilskas, men som sagt, det blir hårdträning, han kommer inte undan, 

Nu blir det ett litet uppehåll, skall njuta av min semester som jag har några veckor till...

2018-07-01...Har kommit hem nu från den nationella utställningen i Borås med Maria. Vilken härlig och trevlig helg vi har haft, synd bara det var Pridfestival, himla liv fram till småtimmarna, det var lite tufft att sova, som annars var ett trevligt hotell, tycker jag! 

Maria ställde på lördag, Avalon (Bishon Frisé) blev BIR-junior och fick CERT på SDHK rasspecial. På nationella utställningen idag så fick Maria CERT igen, så himla roligt, grattis min kära vän, så glad!

Maria ställde även sin Cocker som heter Mambo, som blev 2:a med CK, väldigt roligt det med, oxå en fin kille, gillar skarpt. 

Simon blev BIR-valp och Hilda blev placerad 2:a med CK av 7 st i klassen, så det var väldigt roligt, första CK hon har fått i Öppenklassen, så jag blev ju extra glad så klart! 

2018-06-13...Röntgade vår Maya i måndags och idag onsdag så fick man reda på resultatet, Maya fick A-höfter, jublar!

2018-06-11...Nu har jag fixat lite mer på min hemsida, blev rätt ok tycker jag, bättre än den jag hade på SimpleSite, gillade inte deras nya funktioner, så därför så provar jag denna och jag är nöjd, lite mer funktioner och mer roligare grafik att jobba med, tycker jag. Hoppas ni gillar min nya hemsida! Skriv gärna en rad i gästboken, uppskattas...

2018-06-06...Idag så var jag och Giovanna på inoff utställning i Trelleborg, hade en jättetrevlig dag med härligt och perfekt väder, kunde inte bli bättre, tycker jag!

Simon blev BIR-valp och sedan BIG 2:a. Synd att det var så snurrigt idag, för det var så att det blev bedömning på BIG valpar i ring 1 och min ring, som var nr 2 så hade dom ingen BIG final för valpar, så helt plötsligt innan dom vanliga finalerna, så blev det BIG final för valparna. Så skulle det egentligen inte vara, för enligt vad det stod i katalogen så skulle BIR-valpar gå direkt till BIS finalen, så där gjordes en stor tabbe enligt min åsikt, synd, för annars så har det varit en himla trevlig dag med trevliga människor, många roliga samtalsämnen, så tack alla ni för en toppendag vid ringen! 

Stort grattis oxå till Giovanna som blev BIR-veteran, BT 2:a samt BIS-veteran med Alma, verkligen superroligt! Så nu skall vi ut och fira ikväll...